Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom is varkensvlees slechter voor je dan ander vlees?

Je hoort het overal, maar wat maakt varkensvlees nou zo slecht?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
18.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

In de natuurgeneeskunde is het eten van vlees slecht voor de mens, het verstoord je spijsvertering en de zuurgraad (ph) van je lichaam veranderd.
Dit alles heeft invloed op je gezondheid en het kan een aanzet geven voor een ziekte.
Varkens vlees, dat in vele geloven onrein is, kan erg snel bederven, zeker in vroegere jaren toen er nog geen koeling bestond.
Na het slachten wordt varkensvlees extra goed gekeurd, men heeft mij eens verteld, dat bij de kleinste afwijking direct het hele varken afgekeurd wordt en vernietigd.
Bij een koe kunnen dat b.v. delen zijn maar niet zo maar het hele dier.
In varkensvlees schuilt dus meer gevaar van besmetting dan van koeien vlees.

Toegevoegd na 28 minuten:
Ergens gelezen dat bepaalde stoffen in varkensvlees kankerverwekkend zouden zijn en helemaal als je het gaat roosteren en /of bakken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (5)

Varkensvlees is vetter dan rundvlees op kip.
Als je er dus veel van eet wordt je er sneller dik van dan van (mager) rundvlees of kip.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Het is nooit wetenschappelijk erkent dat varkensvlees slecht voor je is. Zeker als je het hebt over scharrelvlees, gaat deze vlieger niet op. Wat wél klopt is dat het histamine en imadozolgehalte van varkensvlees hoger is. Hierdoor kunnen allergieën, netelroos en neurodermitis of abcessen zich gemakkelijker ontwikkelen, maar zoals ik al zei, deze stoffen worden NIET an scharrelvakens toegevoegd. Runderen worden ook helemaal platgespoten met antibiotica etc. en dit kan ook een nadelig effect hebben op je gezondheid. Dat varkensvlees per definitie vetter is, is ook niet helemaal waar. Het varken bevat vettere 'onderdelen', maar als je een beetje oppast en goed varieert, dan hoeft het varkensvlees wat je eet echt niet vetter te zijn als het rundvlees wat je tot je neemt. Sterker nog, kalfsvlees (uiteraard ook rund) is nog vetter als varkensvlees en Lamsvlees ook.
even een vergelijking per 100gr.
Rund;
Baklap 110 kc
entrecote 150 kc
kogelbief 110 kc
Tong 180 kc
Varken;
Hamlap 120 kc
schnitzel (ongep.)120 kc
Filetlap 140 kc
Fricandeau 120 kc
Kip;
Kipcarbonade 166 kc
Kippenbout 170 kc
Kipschnitzel (ongep.) 130 kc
Kipfilet 111 kc

Als je vlees eet, kun je dit het beste zo gevarieerd mogelijk doen, het hoeft dan helemaal niet nadelig te zijn voor je lichaam. Je kunt altijd in de vleeswijzer kijken;
http://games.voedingscentrum.nl/vleeswijzer/
of anders het voedingscentrum mailen of bellen als je er niet helemaal gerust op bent.
www.voedingscentrum.nl
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Je krijgt hem van mij extra +1
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
histamine en imadozol word niet toegevoegd maar zijn lichaameigen stoffen
Ik heb wel eens gelezen dat een varken echt alles eet ook al is het bedorven.Misschien is het dat.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
straks kun je niets meer eten?
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Varkensvlees is slecht omdat er veel dierlijke vetten in zitten, deze zorgen er voor dat je cholesterol verhoogt wordt. Waardoor je weer kans krijgt op verstopte aderen.
Maar aan de andere kant is varkensvlees weer goed tegen sommige soorten kanker.
Dus wat goed is voor de eene ziekte is weer schadelijk voor de andere.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding