Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (2)

misschien staat hier wat voor je tussen.
http://www.kokskwartet.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=716
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Maar simpeler gesteld: gesteriliseerde melk is gekookt op een temperatuur van 143°C (uiteraard onder een persdruk van 14 bar!) en gepasteuriseerde melk op 76°C maar tegenwoordig wordt gepasteuriseerde melk ook wel op 118°C onder persdruk gekookt zonder dat dit merkbaar smaakverschil oplevert - men bereikt dit door een "traject" met telkens verschillende buisdiameters in de verwarmingsbuis.
De reden daarvoor is dat sommige thermoresistente bacillen ook 110°C kunnen overleven en bij hogere kooktemperaturen heb je geen koelkast nodig.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding