Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

als ik jus d'orange gewoon laat staan gaat het vruchtvlees naar boven. maar als ik het in de koelkast laat staan zakt het naar beneden. hoe kan dit?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
2.7K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Als het vruchtvlees kouder wordt, krimpt het zo ver in, dat de soortelijke massa van het vruchtvlees groter wordt dan de soortelijke massa van het sap, waardoor het zinkt. Bij het opwarmen krijg je het tegenovergestelde effect.
(Lees meer...)
jc54
12 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Ik heb veel vers sap geperst. Dan drijven de kapotte velletjes bovenop omdat door het persen er wat lucht in zit. Als de jus langer staat dan vullen die luchtzakjes met het sap waardoor het verzwaard door het velletje naar beneden zakt. Het heeft dus meer te maken met dat het minder verse jus is en niet per see met kou. Want je bewaard sap sowieso in de koeling.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding