ben ik te dik ik ben 1.66 en men gewicht is 67.7 en ik ben dertien jaar oud

te dik?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hee! Zoek is bij google BMI op. Daar moet je je lengte & gewicht invullen Zo kun je zien of je te dik bent of niet! Veel suc6 Jonna,

UW BMI IS 24. U heeft een normaal en gezond gewicht. De ideale BMI voor een man van uw lengte is 23.5. De ideale BMI voor een vrouw van uw lengte is 21.49. Je bent dus goed op je gewicht (:

Bovengemiddeld wel denk ik, maar dat wil niet zeggen dat je ''dik'' bent.

Je bent op het randje. Zeker niet meer gaan verdikken. Maar wat je ook doet ga zeker niet "dieeten". Je kan wel snoep en koek vervangen door fruit, frisdrank vervangen door water. En wat meer bewegen.

Welnee! Je BMI valt binnen de normen. Maar het BMI zegt ook niet alles. Je moet ook altijd naar je bouw kijken. De 1 is nu eenmaal forser dan de ander. Ga in ieder geval niet lijnen! Gewoon gezond eten, af en toe jezelf iets lekkers gunnen en genoeg bewegen is voldoende. Je bent nog in de groei en met lijnen kan je behoorlijk schade aanrichten aan je lichaam en je stofwisseling. Ik was als kind altijd stevig gebouwd, maar niet dik. Toch begon ik met lijnen en dieten op mijn twaalfde. Nergens voor nodig, want als ik nu terugkijk was ik prima op die leeftijd. Gevolg is wel dat ik ging jojo-en in gewicht, mijn stofwisseling heb verkloot en nu te zwaar ben en blijf. Gelukkig niet extreem te zwaar, maar toch. Probeer je lijf te accepteren zoals het is, hoe moeilijk soms ook. Wees trots op jezelf en benadruk je positieve punten en besteed niet teveel aandacht aan de punten waar je onzeker over bent. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100