Waarom liggen veel soorten kaas in een kaaswinkel niet in de koeling?

Ik was gisteren in een kaaswinkel. Ik kocht losse plakken kaas in een plasticje, normaal ligt dit bij een super in de koelkast, hier niet. Ook andere stukken aangesneden kaas (dus niet een hele ronde kaas) lagen niet in de koelkast. Ik zag alleen wat brie in een koeling liggen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Reden 1 De klant kan zo gemakkelijke de beschikbare kazen zien en kopen. De kaashandelaar hoeft niet de deur van de koeling steeds te openen en te sluiten. Reden 2 Op kamertemperatuur kun je kaas het beste proeven. Dan komt de smaak het meest tot zijn recht. Reden 3 Kaas kan best een dag buiten de koeling liggen. Kaas blijft tijdelijk houdbaar, of je deze nu in de koelkast bewaart of dat deze op kamertemperatuur ligt.

Bronnen:
https://www.kaas.nl/hoe-kan-je-kaas-het-be...

Als het in de kaaswinkel maximaal 7 graden is, dan kan de kaas buiten de koeling liggen. Voor brie geldt: altijd in de koeling, want brie is kort houdbaar. Kort houdbaar zijn ook o.a. camembert en petit suisse doux.

Harde kaas kan je prima bewaren tussen de 8 en 15 graden. Het is van belang dat de zachte kaas (bijv. Brie) wel in de koeling ligt. Omdat de kaaswinkel als bedoeling heeft dat de kaas verkocht wordt (een aangebroken kaas blijft geen weken liggen voordat het is verkocht) is het mogelijk om in die korte tijd de kaas gewoon buiten de koeling te houden. Dan is het natuurlijk wel van belang dat het in de kaaswinkel niet te warm wordt.

Bronnen:
https://www.kaas.nl/hoe-kan-je-kaas-het-be...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100