Wat is het verschil tussen vanille en bourbon vanille?

Tijdens het bakken gebruik ik vanille extract van Dr. Oetker, in zo'n miniscuul flesje. Ik zag laatst ook dat zij bourbon vanille verkopen. Dat extract is een paar euro duurder, maar zit in hetzelfde flesje. Aan de hoeveelheid ligt het niet. Wat maakt bourbon vanille zo anders (en duurder) dan gewone vanille?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bourbon vanille is één van de beste soorten vanille. Veel chefs en patissiers gebruiken het liefst alleen maar deze vanille, vanwege zijn perfecte smaak. Het dankt zijn naam aan het eiland waar deze vanille oorspronkelijk vandaan komt – het eiland Réunion – dat vroeger Bourbon heette. De meeste vanille komt uit Madagascar (daar komt ook de Bourbon variant nu vandaan), maar ook in bijvoorbeeld Tahiti, Oeganda, Costa Rica, Indonesië en India wordt vanille verbouwd. Bourbon vanille uit Madagaskar, ook wel ‘het zwarte goud’ genaamd, komt van kwalitatief hoogstaande vanillestokjes die een rijke en zachte smaak hebben. Gewone vanillestokjes hebben en minder intense geur en smaak. hebben en = hebben een

Toegevoegd op 21 september 2020 15:44: bron
Bronnen:
https://rutgerbakt.nl/bakhulp/alles-over-vanille/
https://www.delicious-vanilla.nl/vanille-soorten/

Dr. Oetker verkoopt twee soorten: Vanille-aroma en Vanille-extract. Vanille-aroma is niet van echte vanille gemaakt. De bourbon vanille extract is wel van echte vanille gemaakt en daarom dus duurder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100