Wat is semmelbrösel ?

Hallo,

Ik zag het in een Duits recept staan. Het is een soort paneermeel maar hoe heet het in het Nederlands en wat is het verschil met paneermeel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Van oorsprong komen de Semmelbrösel uit Oostenrijk en zijn kruimels gemaakt van het oer-Oostenrijkse Semmelbrood. Dit brood wordt gedroogd als het oudbakken is en dan geraspt of gemalen Bij een recept voor de echte Wiener Schnitzel, zal altijd vermeld staan dat ze eerst in bloem, daarna in losgeklopt ei en tot slot bedekt worden met 'Semmelbrösel. Wij nemen daarvoor paneermeel of nog lekkerder Japanse 'Panko' broodvlokjes. Feitelijk is het hetzelfde als gewoon paneermeel, maar wel altijd gemaakt van wit brood. Paneermeel uit een pakje is vaak toch iets fijner en ook vaak bruiniger van kleur, ongeveer zoals geraspte beschuit...ietsje grover. Je hebt zelfs gekruid paneermeel, bij Semmelbrösel heb je dat niet.

Bronnen:
http://www.eediete.nl/keuken/?p=1202

Het betekent letterlijk: broodkruim(els) Toegevoegd na 1 minuut: Paneermeel wordt ook gemaakt met droge broodkruimels en/of beschuitkruimels. Er zal dus geen wezenlijk verschil in zitten.

Bronnen:
http://www.mijnwoordenboek.nl/vertaal/DE/N...

Het is gewoon een andere naam, volgens mij. https://de.wikipedia.org/wiki/Paniermehl (waarop semmelbrösel is vermeld) heeft een link naar https://nl.wikipedia.org/wiki/Paneermeel, dus mij lijkt er geen verschil te zijn. De afbeelding op de pagina’s is ook hetzelfde.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100