Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is semmelbrösel ?

Hallo,

Ik zag het in een Duits recept staan. Het is een soort paneermeel maar hoe heet het in het Nederlands en wat is het verschil met paneermeel?

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
9.4K
Antoni
6 jaar geleden
Het is gewoon een andere naam, volgens mij. https://de.wikipedia.org/wiki/Paniermehl (waarop semmelbrösel is vermeld) heeft een link naar https://nl.wikipedia.org/wiki/Paneermeel, dus mij lijkt er geen verschil te zijn. De afbeelding op de pagina's is ook hetzelfde.
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Toch nog even gegoogeld en iets gevonden op https://grazia.nl/showbizz/zo-plat-als-een-schnitzel "Semmelbrösel is paneermeel, maar dan van Duitse of Oostenrijkse makelij (en gaat o.a. ook in apfelstrudel). Semmelbrösel is grover dan paneermeel met als resultaat een superknapperige korst. "
Amadea
6 jaar geleden
In Oostenrijk kochten wij altijd Semmelchen, heerlijk knapperige harde broodjes. Dat zal inderdaad ander paneermeel opleveren dan verkruimelde beschuit.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Van oorsprong komen de Semmelbrösel uit Oostenrijk en zijn kruimels gemaakt van het oer-Oostenrijkse Semmelbrood. Dit brood wordt gedroogd als het oudbakken is en dan geraspt of gemalen Bij een recept voor de echte Wiener Schnitzel, zal altijd vermeld staan dat ze eerst in bloem, daarna in losgeklopt ei en tot slot bedekt worden met 'Semmelbrösel.
Wij nemen daarvoor paneermeel of nog lekkerder Japanse 'Panko' broodvlokjes.

Feitelijk is het hetzelfde als gewoon paneermeel, maar wel altijd gemaakt van wit brood. Paneermeel uit een pakje is vaak toch iets fijner en ook vaak bruiniger van kleur, ongeveer zoals geraspte beschuit...ietsje grover. Je hebt zelfs gekruid paneermeel, bij Semmelbrösel heb je dat niet.
(Lees meer...)
amc
6 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Bedankt voor je reactie! Ik kies dit als beste antwoord want hoewel er niet veel verschil in zit is het toch niet hetzelfde en de andere mensen schreven dat het wel zo is.

Andere antwoorden (2)

Het betekent letterlijk: broodkruim(els)

Toegevoegd na 1 minuut:
Paneermeel wordt ook gemaakt met droge broodkruimels en/of beschuitkruimels.
Er zal dus geen wezenlijk verschil in zitten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Het is gewoon een andere naam, volgens mij.

https://de.wikipedia.org/wiki/Paniermehl (waarop semmelbrösel is vermeld) heeft een link naar https://nl.wikipedia.org/wiki/Paneermeel, dus mij lijkt er geen verschil te zijn. De afbeelding op de pagina’s is ook hetzelfde.
(Lees meer...)
6 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding