Zijn er ook ( blijvende( resultaten met een dieet waarbij ook bv een dag of dagdeel uit vasten bestaat?

Dit vroeg een vriendin van 58 jaar zich af.
Heeft al veel pogingen gedaan, is bekend met ook "weg-eten" van stemmingen etc.


Lees en zoek ook meer en lees heel tegenstelde en vaak ook wel degelijk onderbouwde visies ;)
Per paar maanden soms duiken er weer nieuwe 'food-guru's op en na enkele jaren ervaring met de praktijk is dan ook deze trent weer voorbij .

http://www.foodlog.nl/artikel/wanneer-je-eet-nog-belangrijker-dan-hoeveel-je-eet/
Momenteel is vooral "in" om hoolhydraat/arm/ bewust te lijnen en lees ook prima ervaringen ertussen... maar op termijn ( jojo/disbalans? )
Bovendien vertelden mij 2 artsen nog recent dat geen enkel ( ook niet gestaag) dieet blijvend zou blijven, tenzij ook heel strikt ( ook met voldoende beweging als dit kan) haalbaar blijft als dit ofwel door al metabole schades is ontstaan in de jaren eerder of wel er sprake is van een genetische aanleg ( ook dna)?
Wat is anno 2015 nu en 'vol te houden' quabetaalbaarheid en verstoort niet bv op den duur een opname van nodige stoffen en heeft bv die "ontslakkingskuur" veel nut?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee ontslakkingskuur heeft geen nut, Je darmen kunnen het heel goed zelf. Het beste dieet is eten met je verstand: Niet extra eten omdat het zo lekker is, of omdat het zonde is om weg te gooien, omdat het anders overblijft. Alles waar te voor staat is niet goed, niet te veel, niet te weinig. Extraatjes met mate. Blijvende resultaten liggen niet aan het dieet maar aan jezelf. Als jij het volhoudt om normaal te eten en te bewegen, krijg je wel een blijvend resultaat. De ellende is alleen dat je daarbij wel eens behoorlijk streng voor jezelf moet zijn, en daar gaat het meestal fout

Beste Conqie, Er zijn absoluut resultaten te behalen met een halve dag vasten. Dit is vergelijkbaar met een crash-dieet, maar op de lange termijn zal je hier niet veel mee winnen. Daarbij is te weinig eten slecht voor je botten, spieren en hormoonhuishouding. Daarom raad elke verstandige diëtist aan om veel, gevarieerd en gezond te eten. Op deze manier leer je voldoende te eten en je levensstijl aan te passen, zodat je ook op de langere termijn op het juiste gewicht blijft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100