kan 1 banaan je middagmaal vervangen?

Een vriendin van mij is erg veel bezig met haar gewicht. Ik heb me nooit echt zorgen gemaakt, tot deze week, want ze eet 's middags maar 1 banaan. Is dat gezond? Moet ik me zorgen beginnen maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Qua voedingsstoffen volstaat een banaan, maar qua verzadigingsgevoel absoluut niet. Dit heeft als effect dat ze later op de dag meer gaat eten en streeft zijn doel dus voorbij. Het steeds minder gaan eten wijst op symptomen van anorexia, dus ik zou me wel degelijk zorgen gaan maken.

1 banaan is een snack, dat is geen volwaardige lunch. Weet je zeker dat ze alleen maar een banaan eet? ik mag toch hopen dat ze wel meer eet dan dat, want het is niet echt vullend voor lange tijd. Toegevoegd na 1 minuut: Met 1 banaan krijg je 85-100 kcal binnen (afhankelijk van de grootte van de banaan). Dat is te weinig. Als die banaan nu op een boterham was met bijvoorbeeld wat pindakaas erbij, dan was het een voedzamer maal.

Als de lunch de enige maaltijd is waar ze zo gek doet hoef je je geen zorgen te maken. Als je vriendin een anorexiatype is (al veel te mager en toch nog aan het lijnen) moet je je zorgen maken, en moet zij hulp gaan zoeken.

Als die banaan ongeveer 4x zo groot is als normaal dan heb je qua calorieën ongeveer een gewone lunch te pakken. Maar dan heb je nog steeds het probleem dat deze "lunch" veel te eenzijdig is waardoor je een tekort aan verschillende voedingsstoffen kan krijgen. Nee dat kan dus niet en dat is dus inderdaad iets waar je je zorgen over moet gaan maken.

Het ligt er ook helemaal aan wat ze overdag doet en wat haar lichaamsbouw is. Voor iemand van 115 kilo is een tros bananen voldoende. Als ze 's ochtends een stevig ontbijt neemt, 's middags een banaan en 's avond een goed bord avondeten tot zich neemt zou het zo geen kwaad kunnen. Als jij aan haar merkt dat haar hele eetpatroon méér vraagtekens oproept, dan is er meer aan de hand. Ik ken (ook) dikke mensen die in het bijzijn van anderen een crackertje en fruit eten, water drinken en Sultana/Liga eten. En thuis frisdrank en chips, kant en klare maaltijden eten. Eten bestellen en afhalen. Je kunt niet door het 's middags eten van een banaan aan die persoon zien of hij/zij goed en verantwoord eet. Er is een wijze spreuk: Eet ‘s morgens als een keizer, ‘s middags als een burger en ’s avonds als een bedelaar. Behoeft geen verdere uitleg volgens mij...

Het is goed dat ze banaan eet, maar het is niet goed dat ze maar 1 banaan eet. Dat is echt veel te weinig! Fruit is binnen een half uur verteerd, je moet er veel van eten wil je je er verzadigd bij voelen en voldoende energie krijgen. Je vriendin ondervoed zichzelf op deze manier. Tip: Doe haar een zak biologische dadels cadeau, dat is heel voedzaam en geeft direct energie. Ze moet er daar natuurlijk wel meer van eten dan 1, het liefst 20 tot 30 per dag. Zie meer uitleg in onderstaande bronnen. Zie ook de video's van Freelee over weight loss op Youtube

Bronnen:
http://reasonablyraw.blogspot.nl/2008/05/d...
http://www.30bananasaday.com
http://www.youtube.com/watch?v=AOUqDgazZUc...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100