Kan vega vlees in de magnetron?

Wanneer je vlees van de vegetarische slager al een keer heb gebakken, kan je het dan later nog eens in de magnetron opwarmen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor, daar is geen enkel bezwaar tegen. Mijn ervaring is wel dat het snel uitdroogt, dus je kunt het opwarmen het beste doen in een afgedekt magnetronbestendig schaaltje.

Ja hoor, je kunt gebakken vega-vlees altijd weer even opwarmen in de magnetron. Doe het niet te lang omdat het snel droger wordt. Dek het daarom ook even af in de magnetron met een magnetrondeksel. Vega vlees hoeft eigenlijk niet perse gebakken te worden, ze hoeven niet gaar te worden zoals bij vlees wel het geval is. In principe is verwarmen alleen al voldoende. Over het algemeen kan je vleesvervangers grillen op een grillplaat/-pan, je kunt ze ook in de oven verwarmen (ook met grillstand kan dit goed) of je kunt ze bakken in de pan. Even opwarmen kan altijd in de magnetron.

Nee, kies voor een koekenpannetje en verwarm op het fornuis. Vega vlees in de magnetron kan vast wel, maar wordt het lekker daardoor? Mijn idee is in een klein koekenpannetje beetje boter/olijfolie verhitten vega-vlees er in en om en om even op temperatuur laten komen. Als je er bij blijft staan doe er dan nog even een deksel op, dan verwarmt het sneller. NIET het vuur hoog zetten, dan verbrandt het!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100