Wanneer gaan lopende buffetten open?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat verschilt per gelegenheid en per restaurant. Openingstijden worden over het algemeen gegeven of bij een gelegenheid wordt een oproep gedaan dat het buffet geopend is. Er is dus geen vaste tijd waarop een lopend buffet open gaat.

Dat is nog niet bekend. De horeca mag weer open, maar een vaste zitplek aan een tafel is verplicht. Soms komt het 'lopend buffet' naar de klant toe. Dan gaat men met karretjes met verschillende gerechten en toetjes langs de tafel. Misschien gaan de lopende buffetten per 1 september open. Dan zijn volgens minister De Jonge waarschijnlijk geen 1,5 meter afstand en mondkapjes meer nodig.

Toegevoegd op 06 juni 2021 10:28: bron
Bronnen:
https://wokdemolen.nl/heropening-5-juni-2021/
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/...

Vanwege de regel dat zelfbediening niet is toegestaan is een lopend buffet vooralsnog niet mogelijk. Een vaste zitplaats is verplicht. De laatste fase van het openingsplan (stap 6), bestaand uit het loslaten van de basisregels, het opheffen van de laatste beperkingen en het stoppen met toegangsbewijzen, kan pas worden genomen als het aantal besmettingen en de instroom in het ziekenhuis dit toelaat. Het kabinet heeft hier nog geen tijdstip in voorzien. Afgelopen zaterdag is stap 3 ingegaan, dus we moeten eerst nog twee fases verder komen. Derhalve kan de vraag momenteel nog niet beantwoord worden. We moeten afwachten of de zomervakantie een nieuwe besmettingsgolf gaat opleveren of dat het groeiende percentage vaccinaties dit nu echt gaat voorkómen.

Bronnen:
https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuw...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100