Hoe kan ik het beste mijn Chinees afhaal eten van gisteren opwarmen?

Zelf denk ik dat opbakken het lekkerste is maar moet ik dan alles bij elkaar gooien of de saus (babi pangang) en de bami apart opwarmen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wij doen alles onder elkaar als we klaar zijn met eten. De dag erna is het dan nog lekkerder want dan is alles "ingtrokken". En daarna gewoon in de pan of de magnetron.

Je kunt gerust alles mengen en dan opbakken,maar wel steeds omhutselen.

In de pan opbakken is het lekkerste. In de magnetron kan het wat taai worden. Je kunt het los verwarmen maar ook samen. Het is maar net wat je zelf lekker vindt. Voor een persoon gooi ik het zelf vaak al bij elkaar in de pan want uiteindelijk eet je het toch samen.

Even apart is lekkerder! Eet smakelijk...

Gewoon de plastic bakjes waar het in zit in de magnetron doen. Elke keer 1-2 minuten, even doorroeren en temperatuur checken. Toegevoegd na 1 uur: Mensen, de witte bakjes met doorzichtig deksel kunnen gewoon in de magnetron hoor. Het staat op de onderkant van het bakje, magnetron-, vaatwasser- en diepvriesbestendig.

Je kunt hey zonder bezwaar bij elkaar doen. Het smaakt er niets minder om.

Vanwege het vochtgehalte en de manier waarop het eten is klaargemaakt, kun je het beste alles door elkaar mengen en afgedekt - maar NIET in de originele verpakking ! - opwarmen in de magnetron. Niet op de hoogste stand ; gewoon wat langer op half vermogen en tussendoor een paar keer roeren. Heb je geen magnetron, dan kun je de bami opbakken en het vlees en de saus in een pannetje verwarmen. In de oven droogt het vermoedelijk wat teveel uit. Natuurlijk kun je ook gewoon alles door elkaar gooien en opbakken. Niet op te hoge temperatuur ; het hoeft eigenlijk alleen maar weer warm te worden.

Het simpelst is: de saus even apart houden. De rest in de wok opwarmen, blijf erbij en roeren... Als het warm is, opscheppen in een diep bord, de (koude) saus erover heen gieten en nog even 2 min. in de magnetron. Even omroeren en klaar ! Eet smakelijk... Toegevoegd na 2 uur: Wat ik er erg lekker bij vind, is bijvoorbeeld een schaaltje stukjes/plakken frisse komkommer i.p.v. een schaal gezonde sla (te bewerkelijk soms) en als je iets meer tijd hebt een rode of groene paprika in stukjes. Ter afwisseling is dat lekker fris.

Op een bord en dan magnetronfolie erover. 6 minuten in de magnetron. Let erop dat het bord heet is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100