Is er een recept van een stol zonder amandelspijs?

Ik speur nu al het hele internet af naar een recept van een stol zonder amandelspijs. Is er een recept van een stol zonder amandelspijs? Zo ja, wilt u dan de link sturen of het recept erin plaatsen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Gebruik het normale recept ZONDER amandelspijs. Het recept "Zo maak je zelf paasbrood" (zie de link) is erg lekker en kan je gewoon maken door alle ingrediënten te gebruiken behalve natuurlijk de amandelspijs. Eventueel maak je zelf een spijs met hazelnoten in plaats van amandelen.

Bronnen:
https://www.culy.nl/recepten/zelf-bakken-p...

Een stol bevat van oudsher geen amandelspijs. Een stol is een rozijnenbrood van gistdeeg met eieren, boter en suiker, en gevuld met rozijnen, sukade en oranjesnippers. Bron: Culinaire encyclopedie Elsevier. Amandelspijs wordt traditioneel gebruikt: 1. als vulling van allerlei soorten gebak, o.a. amandeltaarten en diverse soorten banket; 2. als vulling van bonbons; 3. voor de bereiding van koekjes. De kerststol (of: kerstbrood, kersttimp, kerstwegge) kan wellicht worden gezien als de voortzetting van een voorchristelijk offerbrood. (Bron: Winkler Prins encyclopedie)

Toegevoegd op 24 maart 2021 08:50: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100