Kun je de olie die overblijft van een blikje ansjovis nog bewaren en ergens anders voor gebruiken?

heb geen ervaring met ansjovis wil het gaan gebruiken , maar in veel recepten moet je de olie weggooien , maar ik vermoed dat het een goede smaakmaker is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt ook uitstekend de ansjovisjes op een laag vuurtje, in hun eigen olie laten bakken, tot ze uit elkaar vallen. Roer je ze dan door de pasta of saus, dan verdeelt de smaak zich over het hele gerecht en niet alleen op die happen waar de stukjes ansjovis juist zitten. Ik maak ook weleens een dressing die er weliswaar meer uitziet als een tapenade maar ook als dressing gebruikt kan worden. Ik bak wat ansjovis in wat eigen olie zachtjes tot ze uit elkaar vallen. Dan roer ik er nog wat olijfolie extra vierge door omdat het anders te zout/heftig wordt en voeg er gehakte kappertjes en citroensap aan toe. Lekker op geroosterde stokbroodsneetjes maar ook door geroosterde/ gekookte groenten of door een salade. Als dip bij rauwkost is het overigens ook niet verkeerd ;-)

Jazeker, die kun je bijvoorbeeld gebruiken om er sauzen van te maken. Is inderdaad een goede smaakmaker. Bijgaand ter inspiratie een recept waarbij je de olie direct gebruikt. Toegevoegd na 53 seconden: Recept heeft weliswaar geen ansjovis maar dit kan dus ook met olie van andere vissoorten.

Bronnen:
https://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=579134

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100