Als je een bepaalde hoeveelheid spaghetti kookt,kan het dan dat je bij het ene merk veel meer hebt dan bij het andere?

Bijv. de ene keer kook je een hoeveelheid van merk A de volgende keer van merk B ,dan heb je de ene keer meer dan de andere keer,Kan dat en waar komt dat door?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het ene merk spaghetti neemt meer vocht op tijdens het koken dan het andere. Hierdoor zwelt de spaghetti meer en is de hoop groter.

Ja, dat kan zeker! Niet elk pak spaghetti bevat dezelfde dikte of lengte. Een ronde spaghettisliert kan verschillende diktes hebben en meestal staat er een nummer op de verpakking die de dikte aangeeft. Hier zijn namelijk normen voor. Ook zijn in sommige zakjes de slierten iets korter dan bij een ander merk. In de verpakking kortere slierten zullen er dan ook meer zitten en de verpakking zal dikker aanvoelen daardoor. Om aan het gewicht te komen van een pak langere slierten zal je dus meer kortere slierten nodig hebben dan de lange-, althans indien beide dezelfde dikte hebben. Eenzelfde hoeveelheid dikke slierten zal er op het bord hoger uitzien als je ze stapelt. Zie het als iemand met dik haar tegenover iemand met dun haar. Ook al zou de hoeveelheid haar hetzelfde zijn, dan nog zal het hoofd van iemand met dik haar eruit zien alsof het meer volume heeft. Dunnere slierten zullen ook minder stabiel zijn op het bord dan de meer stevige dikke slierten en meer 'wegglijden' waardoor de berg ook al minder hoog wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100