Waarom mag je witte bonen in tomatensaus niet met een gewone eetlepel uitscheppen?

Ofja, 'mag'. Op de pot staat: Gelieve bij het uitscheppen een houten of plastic lepel te gebruiken. Is dat zodat je de bonen niet breekt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hak zegt over het waarom : Voor de zekerheid. Bij het uitscheppen van een glazen pot met een metalen lepel bestaat er een (kleine) kans dat je met de lepel tegen de pot tikt, waardoor er een stukje glas los kan laten. Om dit te voorkomen raden wij aan om een houten of kunststof lepel te gebruiken voor het uitscheppen. Dit is dus een advies om te voorkomen dat er eventueel glas tussen je groenten terecht komt en daarom zetten wij dit standaard op onze producten. Toegevoegd na 38 minuten: De vraag is waarom deze aanwijzing op het etiket staat. HAK zet het op het etiket. Ze geven het bovenstaande als antwoord op de vraag waarom ze dat op het etiket zetten.

Bronnen:
http://www.hak.nl/over-hak/veelgestelde-vragen/

Het is omstreden, maar veel mensen denken dat er wetenschappelijk bewijs is, dat een metalen lepel een metaalsmaak geeft aan de ietwat zure tomatensaus. Dat geldt dus ook voor pastasaus, etc. Bron: http://myhalalkitchen.com/use-wooden-spoon-make-pasta-sauce/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100