Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan ik gember ook fijnmalen ipv raspen?

Ik wil morgen tomatensoep maken waar gember doorheen moet. Nu heb ik de soep eerder gemaakt, en toen heb ik de gember geraspt. Ik vond dat echt een vreselijk werkje, al die draden van de gember die er op gegeven moment alleen nog aan vast bleven zitten en op gegeven moment bang dat mijn vingers eraf geraspt werden, haha. Maar nu vraag ik me af, kan ik het niet gewoon fijnmalen in een blender of in een bakje waar ik de staafmixer op kan zetten? En blijft de smaak dan hetzelfde?

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
in: Koken
11K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Ja hoor, dat kan ook, Of wat ook een optie is : fijnmaken in de vijzel. Zolang de verse gember maar gekneusd wordt. Je kunt ze zelfs in heel kleine blokjes snijden.
Alleen is raspen verreweg de snelste, meest efficiënte methode met de minste afwas. Het gaat in de regel namelijk maar om een klein stukje.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Ik ben 8 cm nodig. En ik heb een staafmixer met zon beker erbij met een uitneembaar mesje, die is altijd heel prettig met schoonmaken. Ga ik dat morgen doen voor de soep! Dankjewel

Andere antwoorden (1)

Ja, dat kan. Met een knoflook pers is het snel gedaan. Doe een stukje gember met schil en al erin, dichtknijpen. Dan met de botte zijde van een mes de slierten eraf schrapen. Pers weer open doen en schoonmaken met je vinger of theelepel.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding