Net een combi magnetron gekocht maar hij kan maar tot 200 graden is dit goed genoeg?

Heb me laten inlichten en dit zou de beste combimagnetron van het ogenblik zijn (de beste ovenfunctie) Samsung CE118PT-X1/XEN maar, lees net de gebruiksaanwijzing en hij kan maar tot 200 graden.
Is dat hoog genoeg om dingen te kunnen bakken? Denk aan broodjes afbakken, cake bakken etc.

Weet jij het antwoord?

/2500

200 graden houdt niet over, vaak wordt 220 graden gevraagd en hoger kan ook geen kwaad. Een fornuis met grote oven is van een heel andere orde dan zo'n combi van Samsung. Het eten komt daar aanzienlijk beter uit.

Het gaat om een heteluchtoven. Een heteluchtoven verwarmt op een andere manier dan een gewone elektrische oven of gasoven. Sommige zeggen zet een heteluchtoven minstens 10 % lager dan dat er in het recept staat. Voor een heteluchtoven staan er daarom ook vaak lagere temperaturen op verpakkingen. Is in een gewone oven 220 graden nodig dan is voor een heteluchtoven 200 graden al voldoende. Dus je zou kunnen stellen dat je heteluchtoven met een maximum temperatuur van 200 graden overeenkomt met een gewone oven temperatuur van 220 graden. Dat zal voor het afbakken van broodjes geen problemen geven. Voor uitgebreidere recepten kan het net wat te laag zijn, maar kun je een iets langere tijd instellen of je kunt de combinatie met magnetron en grill gebruiken.

Bronnen:
http://www.brutsellog.eu/2005/01/01/welke-...
http://www.samsung.com/nl/consumer/home-ap...

ja hoor, dat is genoeg om te doen wat jij aangeeft. Dat is ongeveer waar ik ook een oven voor gebruik en ik heb nog nooit hoger dan 180 graden hoeven instellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100