kan ik havermout klaarmaken met waterkoker?

water koken via waterkoker en daarna in bakje gieten en daarna havermout erbij toevoegen en roeren en daarna opeten, is dit mogelijk of niet zie mijn vraag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Havermout moet bereid worden met kokende melk, doorroeren en een paar minuten laten koken, als het dikker wordt, wordt het pap [suiker of zoetstof toevoegen en klaar]. Wat jij beschrijft [roeren en opeten] is Brinta, maar dan nog NIET met WATER, maar met MELK en in een [melk-]pan op het fornuis. Antwoord: Niet water, maar melk koken in een pan niet in de waterkoker havermout erbij, roeren en doorkoken juiste dikte = pap op bord suiker of zoetstof toevoegen, dat is lekkerder Eet smakelijk! Toegevoegd na 3 minuten: Niet de melk koken in de waterkoker, kun je niet goed schoonmaken. Melk is vet en moet dus echt schoongemaakt worden!

Het is mogelijk om het zo te doen, ja. Maar lekker zal het niet zijn. De havermout moet wel even aan koken om gaar en smeuïg te worden. Persoonlijk doe ik dat liever met melk, dus gebruik de magnetron of een pannetje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100