Aan de ingrdiënten kan het niet liggen, tenzij je er teveel ketchup in hebt gedaan,
het moet nog stevig aanvoelen en niet te nat. Een goede methode is volgende;
Meng het gehakt en vorm er burgers van. Sprenkel hier wat olie over, verdeel het over de oppervlaktes en leg ze afgedekt even in de koelkast om op te stijven.
Haal ze eruit als je ze gaat bakken en begin met een anti-aanbakpan of grillpan voor te verwarmen. Na een minuut of 3-4 is de pan heet, draai je het vuur op medium hoog en leg je de burgers in de droge pan. Geen vet toevoegen dus.
Druk met de spatel de burgers lichtjes plat terwijl je ze bakt en zorg dat ze volledig contact met de panbodem maken. bak ze zo een minuut of 3-4 aan elke kant.
Een goede rundvlees burger mag best van binnen nog wat rosé zijn. dat maakt hem lekker sappig.
Dit is een uitstekende methode er is echter een maar; de pan moet wel tegen droog verhitten kunnen dus een dikke bodem hebben. De goedkope koekenpannetjes kunnen anders krom trekken.
Zijn ze klaar, dan leg je ze op en verwarmd bord en dekt ze even af met alufolie.
In de tussentijd kan je dan ringetjes ui in de pan bakken evtl. met een beetje vet in de pan.