Kan ik i.p.v melk, water gebruiken om pannenkoeken te maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat kan. Doe bloem in een kommetje, voeg er een eitje aan toe, een zakje vanillesuiker, en een flinke snuf zout. En dan doe je er telkens wat water bij tot je een mooi beslag hebt.

Bronnen:
http://gratisforums.com/kookookeens/viewto...

Je kan een pannekoek prima bakken met water ipv melk. Zelf doe ik het vaak met bier. Dit maakt de pannenkoek smaakvoller dan met water en met ze heerlijk luchtig.

Je kunt pannenkoeken ook bakken zonder melk, er zijn immers veel mensen lactose-of koemelkgevoelig. Neem je gewoon water, dan worden ze alleen wat flauwiger van smaak. Neem je echter Spa rood dan worden ze wel lekker luchtig. Een geprakt banaantje geeft ook een lekker smaakje erdoor. Je kunt ook karnemelk gebruiken, sojamelk, geitenmelk en nog een tip als je wel melk mag, maar het gewoonweg niet in huis hebt; Koop eens een pakje melkpoeder. Blijft heel lang goed en je hoeft het alleen aan te roeren met water om melk te krijgen. Bij AH staat het bij de houdbare melkproducten en op het pakje staat de naam "Elk".

jazeker kan dat, maar de smaak van water is natuurlijk wel anders dan die van melk, èn dat proef je. als het een noodgreep is om toch maar pannenkoeken te kunnen maken, dan zou ik zeggen: doe maar, je proef 't wel! voor een volgende keer, wil ik je raden om een literpak houdbare melk in huis te hebben, daar mankeert niets aan, alle supermarkten verkopen het, je moet het goedkoopste merk nemen en dan de magere melk, daar zit geen bijsmaak aan als je er mee 'werkt', ik drink het dagelijks in mijn koffie, maar zo uit een glas proef je het wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100