In feite bak je zo de taart in een waterbad. Dit wordt gedaan opdat hij niet uitdroogt en sappig/luchtig blijft.
De aluminiumfolie zit er enkel en alleen omheen om te voorkomen dat er water in je vorm sijpelt. Dit zou een kruimelbodem nat maken en dat is niet lekker!
Het beste kan je eerst een grootvel goed glad op de losse bodem leggen en daar de ring omheen klemmen. De buitenste overgebleven folie vouw je nu goed strak omhoog. Dan zet je de vorm kruiselings op weer een groot vel folie en vouwt ook dit omhoog. Bij de makro en Sligro hebben ze vaak aluminiumfolie die breder is dan de folie die je in de spermarkt koopt. Ook in horecaspeciaalzaken hebben ze die en die is ook dikker.
Voor de zekerheid kan je bij dunne folie best nog een extra laag aanbrengen, het gaat er om dat alle kiertjes goed afgedicht zijn. Je kunt uiteraard ook online speciale folie kopen;
http://www.aluminiumfolie.nl/
Dit is echter vrij prijzig én er komen natuurlijk ook nog eens verzendkosten bij.