Uitlopers aan de bewaarde aardappels.Kan het kwaad om deze aardappels te consumeren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Aardappels met of zonder schil? We zijn gewend om aardappels te schillen, maar wist je dat een ongeschilde aardappel meer vitaminen en vezels bevat? Je kunt dus ook eens experimenteren met het eten van ongeschilde aardappels. In dat geval moet je de aardappels goed wassen, de schil schoonpoetsen en met veel water alle zand eraf spoelen. Aardappels met uitlopers zijn niet gezond. Uitlopers bevatten bepaalde stoffen die giftig zijn. Hebben aardappels veel uitlopers dan kan je ze beter helemaal niet meer eten. Een kleine uitloper kan je wegsnijden en uitboren met een scherp mesje (de aardappel ruim uitsnijden). Aardappels lopen eerder uit als ze op een vochtige plek worden opgeborgen.

Een enkele uitloper kan geen kwaad (Mits weg genomen bij de bereiding, uiteraard). Als er veel aan zitten, dan kan je beter de aardappel weg doen. === Aardappels die groen geworden zijn bevatten vele malen meer solanine. Een klein groen plekje kunt u veilig, maar wel ruim wegschillen. Maar als de aardappel grote groene plekken heeft kunt u de aardappel beter weggooien. Ook een uitloper of wortel van de aardappel bevat meer solanine. Ook hier kunt u de uitlopers veilig, maar ruim wegschillen. En als de aardappel vol met uitlopers zit kunt u hem voor de zekerheid beter weggooien.

De uitlopers verwijdert u. U kunt de aardappel gewoon consumeren. Beter is om te schatten hoeveel kilo aardappels u nodig heeft en per kilo, 2 1/2 kilo of 5 kilo in te slaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100