Waarom schrapt Canada zuivel uit de Schijf van Vijf en Nederland niet?

Wat ik me dus afvraag: Canada heeft zuivel uit hun voedingsrichlijnen gehaald, terwijl in Nederland het zuivel nog wel in de schijf van vijf staat. Waarom schrapt Canada melk e.d. en doet Nederland dat niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het consumeren van zuivel houdt verband met een breed scala aan gezondheidsproblemen, meestal lactose-intolerantie, die 65 procent van de wereldbevolking treft . Zuivel wordt ook in verband gebracht met een hoog cholesterolgehalte en hoge bloeddruk, en studies hebben gesuggereerd dat het regelmatig consumeren ervan mensen een hoger risico op het ontwikkelen van kanker en diabetes geeft. In februari 2018 stelde Health Canada voor om waarschuwingsetiketten toe te voegen aan producten met veel verzadigd vet, natrium en suikers, waaronder zuivelproducten. Maar magerre melk en yoghurt staan wel gewoon in de Canadese Guidelines als bron van eiwitten. Een heel groot verschil met Nederland is er niet: het Voedingscentrum erkent de bezwaren van volle zuivel, en adviseert dan ook vooral magere varianten te gebruiken.

Bronnen:
https://www.livekindly.co/canada-2019-nutr...
https://opleidingen2000.nl/canadese-voedin...
https://www.voedingscentrum.nl/nl/service/...

Canada gaat er onder meer van uit dat je beter eiwitten nuit plantaardige voeding kunt halen. Fruit, vezels en plantaardige eiwitten

Bronnen:
https://gezondnu.nl/dossiers/hoort-zuivel-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100