Wat wordt er nou bedoeld met "shaken not stirred" in de beroemde zinnen van James Bond?

Heb ik het mis of is een cocktail ook al geroerd / gemixt als je hem geshaked hebt? Of is het een metafoor voor iets anders?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De Mythbusters hebben ook eens onderzocht of je het verschil tussen shaken en stirred martini kan proeven. Het antwoord is: ... (zie onderstaande link)

Deze zin wordt gebruikt voor het bestellen van een Martini. Volgens martini drinkes zit er een verschil tussen geschudde og geroerde martini. Er is zelfs een groep wetenschappers die er onderzoek naar heeft gedaan. (zie ook de bron)

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Shaken,_not_stirred

Het betekent echt alleen maar dat hij zijn cocktail (Martini als ik het goed heb) alleen maar geschud wil in een cocktailshaker naar ik aanneem) en niet omgeroerd. Blijkbaar is het met een lepeltje doorroeren van een cocktail niet chique genoeg. Bij mijn weten betekent het verder ook niks anders.

Let wel, James Bond gaat voor de Wodka-Martini. Die wordt normaal geroerd, en niet geschud (destijds gezien als een soort van heiligschennis onder de cocktailmakers, omdat men zich niet aan het oorspronkelijk recept hield). Een Wodka martini bestaat uit Wodka en Vermouth, een 'gewone' martini uit Gin en Vermouth.

Ha, die Forcefun; Behalve de voorkeur van de manier waarop Bond zijn cocktail het liefst drinkt is het inderdaad ook een metafoor voor de figuur Bond zelf: door de verhalen heen wordt hij geregeld 'shaken' maar is hij nooit echt 'stirred'. Oftewel; hij wordt af en toe stevig door elkaar geschud maar is daardoor nooit aangedaan, geroerd dus. Grappig detail; in Casino Royale vraagt de barman of Daniel 'Bond' Craig de wodka-martini 'shaken or stirred' wil. Bond die duidelijk net aan een heftige toestand is ontsnapt antwoord met 'Do I look like I care?'.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100