Hoe kun je een geopend blik frisdrank het beste (enkele uren) bewaren in de koelkast?

De koolzuur in de frisdrank trekt op den duur uit het blik als het open is. Is er een manier een geopend blik enkele uren te bewaren, zonder verlies van de koolzuur?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor het drinken uit blikjes en het afsluiten daarvan zijn caps in de handel. Anders gebruikt u een boterhamzakje met elastiek.

Jaren geleden waren er speciale doppen om koolzuur in flessen te houden, intussen schijnen ze er ook voor blikjes te zijn. Niet dat je daar vanavond iets aan hebt verder. Misschien is de beste oplossing een blikje delen met je vriend/in

Bronnen:
http://www.close-it.nl/pages/product.php

Er zijn rubberen deksels op de markt die om de ronde ring van een standaard blikje kunnen zodat de prik niet vervliegt

ik heb altijd wel een paar lege flessen (cola, sinas, spa) staan... even overgieten - eerst goed omspoelen natuurlijk - en de dop erop, klaar ! antwoord in een lege fles overgieten en de dop erop . in het blikje zelf laten met een plastic zakje en een elastiekje kan ook, als je geen fles hebt.

Bij champagne en andere 'bubbelwijnen' werkt het heel goed om een lepeltje/vorkje met de steel in de fles te hangen, waardoor de 'prik' erin blijft. misschien werkt dit bij een blikje ook wel : je zou het eens kunnen proberen? Ik heb nooit blikken, dus kan het niet zelf uitproberen...

folie der over

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100