Wat is het beste drinken voor kinderen qua minste suikers?

Ofwel wat is het minst slecht voor de tanden? Behalve water.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Thee (uiteraard zonder suiker)

alles is slecht ;) Melk (Risico op lactose intolerantie) Thee (wel verkleuren) Appelsap (Natuurlijke fruitsuikers)

suikervrije cola ,limonade ,maar grote hoeveelheden daarvan zijn ook niet goed voor het lichaam.

Er is prima suikervrije limonade te koop bij de meeste supermarkten. Je kunt zelf ijsthee maken, met wat munt, klein beetje gember, schijfjes citroen en het sap van een paar geperste zoete manderijntjes, is echt erg lekker en Met vitaminen. En er is ook suikervrije roosvicee, vinden kinderen meestal ook lekker.

Qua minste suikers zijn er veel mogelijkheden; zat suikervrije limonades en aanverwanten. Veelal zitten in suikervrije toestanden wel weer andere kwalijke toevoegingen (denk bijv. aan de aspartaam-rel een aantal jaren geleden). Maar ook producten met (natuurlijke) suikers zijn in principe niet per sé slecht hoor; een uitgeperste sinaasappel bevat aardig wat vruchtensuiker, en is toch best gezond. Wil je echt (bijna) alle potentieel kwalijke ingrediënten vermijden, dan kom je al gauw bij natuurzuivere infusies uit: groene thee, sisline-thee (West-Afrikaanse 'blaadjes-thee'), terere / yerba mate (Zuid-Amerikaanse kruideninfusie) zonder suiker en melk toegevoegd. Vaak zijn die kruidenbrouwseltjes wat bitter van smaak, en het zal dus ff wennen zijn voor je kinderen als ze 'gewone' drankjes gewend zijn.

Roosvicee, verse jus, groene thee, speciale kinder kruiden thee, venkel thee, crystal clear, optimel.

Er zijn in de natuurvoedingswinkels hele lekkere speciale kinderkruidenthee-mixen. Ze heten dan bijvoorbeeld sprookjesthee of kaboutermix. De smaak is heel toegankelijk voor kinderen, vaak met gedroogde vruchtjes. Ook prima koud te drinken als ijsthee. De ingredienten zijn biologisch, dus ook geen bestrijdingsmiddelen, geen theine of cafeine en geen zoetstoffen. Toegevoegd na 15 minuten: Heb nog even gezocht. Je hebt Drakenvuur, Tijgerthee, Luiwammesthee, Prinsessendroom, Kabouterfeest, Sprookjesrood, Zoetekauwthee....... allemaal in hele leuke doosjes. Als je het kind zelf zijn eigen doosje laat uitzoeken en er een mooi verhaaltje bij verteld is de kans het grootst dat hij/zij de kruidenthee lekker gaat vinden.

Bronnen:
http://waterlooplein.biowebshop.nl/Product...
http://www.ofc.nl/piramide-kids/nl/home/

Chocholademelk

Eehm.. Sinaasappelsap ofzo

Bouillon.

Bij de alber heijn verkoop je marshmellow thee speciaal voor kinderen, heeft van zichzelf al een lichtzoete smaak en verder is diksap wel gezond. Hierin zitten natuurlijk wel vruchtsuikers, maar helemaal voorkomen kun je dat niet bij alles waar vruchtensap in zit. Toegevoegd na 1 minuut: Marshmallow moet het zijn met een a

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100