waarom is er s'avonds geen reclame op de radio, en overdag wel?

als ik s'avonds(rond 11 uur ) naar de radio luister, is er geen reclame, terwijl je er overdag mee doodgegooit word. waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Reclames, zowel op tv als op de radio worden afgestemd op een bepaalde doelgroep en daarmee gelijktijdig aan de tijden. Met radio is het over het algemeen zo dat er in de (late) avond niet of minder wordt geluisterd en hierdoor heeft het adverteren dus geen zin. De adverteerders geven dit geld liever uit aan de tijden op prime time. Let maar eens op op de reclames die je hoort, op de tijden en op de doelgroep. Uiteindelijk ga je vanzelf een bepaald partroon herkennen en snap je het allemaal beter. Zo zie je rond de klok van 5-6 namiddag altijd veel reclame geprojecteerd op kinderen (met name rond de feestdagen doen deze het goed). En zo hoor en zie je rondom voetbal wedstrijden veel relame over bv bier en chips.

Adverteerder willen graag adverteren op de momenten dat er het meeste luisteraars zijn. En dat is nou eenmaal niet 's avonds en 's nachts.

Er wordt 's avonds wel reclame uitgezonden. Ik luister vaak om 11 uur 's avonds naar Radio 1 en vaak wordt er rondom de nieuwsuitzending reclame uitgezonden, echter zijn er ook wel eens dagen waarop dit niet gebeurd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100