Hoe werkt het Eurovisie Songfestival?

Ik hoorde vandaag dat het land waar het Eurovisie Songfestival plaatsvindt, per direct in de finale staat. Wij zouden dus automatisch in de finale staan, omdat het zangfestijn dit jaar in Rotterdam plaatsvindt. Dat klinkt in mijn oren vreemd, want je moet toch normaal gesproken een plaats in een finale 'verdienen'? Hoe werkt het Eurovisie Songfestival?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er staan 6 lande automatisch in de finale. Dat is het winnende land van het voorgaande festival + de grote vijf. De grote vijf zijn: Frankrijk, Duitsland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Italië. Deze vijf staan automatisch in de finale, vanwege hun financiële bijdrage elk jaar.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Eurovisieson...

De landen die de grootste financiële bijdrage aan het Eurovisiesongfestival leveren worden beloond met een automatische plek in de finale. Behalve deze zogenoemde Big4 Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Spanje is ook het winnende land van het vorige festival automatisch geplaatst voor de finale. De reden voor dit laatste zal zijn dat dit land de organisator van het nieuwe liedjesfestijn is en daar natuurlijk veel geld in steekt om de happening zo goed mogelijk te laten verlopen. . . . Het blijkt nu dat Beeld en Geluid verouderde informatie op de site heeft staan. Want met de terugkeer naar de wedstrijd in 2011 van Italië (na 13 jaar afwezig te zijn geweest) werden de Big Four bekend als de Big Five. Dus Italië hoort ook bij de landen met de grootste financiële bijdrage en heeft daardoor automatisch plek in de finale.

Toegevoegd op 19 mei 2021 18:55: bron, tekst
Bronnen:
https://wiki.beeldengeluid.nl/index.php/Eu...
https://eurosong-contest.fandom.com/wiki/Big_Five

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100