Waarom willen sportjournalisten de slechte kanten van andere landen naar voren brengen?

Bijvoorbeeld, nu in Zuid Afrika steeds arme mensen interviewen en zowel arme blanke en zwarte. Toen ook in Australië alle verhalen over de Aborigines etc? Moet dat? Wat kunnen ons kinderen ervan leren?

Toegevoegd na 26 minuten:
Ik heb ook Australië bij schreven. Waarom tijdens voetbal, of andere evenementen. hebben ze geen geld om het op andere moment te doen? Onder normale omstandigheden gaat er geen enkele geïnteresseerde journalist erheen,.
Hebben ze geen begroting voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zin voor realiteit.

Omdat je anders de volgende vraag zou stellen:"Waarom willen sportjournalisten de goede kanten van andere landen naar voren brengen?" Er is nou eenmaal veel armoede in Zuid-Afrika

Serieuze journalistiek probeert over het algemeen een evenwichtig beeld te scheppen van de maatschappij. Serieuze journalistiek is niet bedoeld om zaken mooier voor te spiegelen dan ze zijn. Daarom. Er is natuurlijk nou eenmaal ook nog veel armoede in dat land, waar je niet omheen komt. Daarnaast lijk ik uit je vraag een beetje te proeven dat dit ongunstig zou zijn voor Zuid-Afrika. Ik zou echter durven beargumenteren dat dit soort journalistiek juist leidt tot meer bewustwording van de nog steeds schrijnende situaties in het land. Wat op haar beurt weer zou kunnen leiden dat het op de agenda van de politiek wordt gezet. Of ze dit altijd lukt, is een andere vraag.

Het is toch wel een verschil welke journalist het doet. Zo zie je dat de SBS journalist altijd de negatieve kanten aanhaalt ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100