Zoek titel kinder tv-serie: intro man te paard in galop door bos, uit België? jaren '60? wie herkent of weet dit?

Is alles wat ik weet, geen namen, plaatsen anders dan man te paar in een bos. Geen cowboy type.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bedoel je misschien kapitein Zeppos?

Mijn eerste opwelling: Floris. Daar zie je Floris en Sindala samen te paard aan komen rijden Toegevoegd na 23 uur: Mogelijk bedoel je dan de Vlaamse jeugdreeks "Het zwaard van Ardoewaan" uit 1972. Het lukt me niet om het videofragment van de opening af te spelen, maar ik krijg in elk geval iemand op een wit paard te zien op http://www.zideo.nl/playzideo/6b34695a6d6c3973 (namelijk http://storage.zideo.eu/39738/6b34695a6d6c39736b6e325231773d3d.png ). Dat was een serie over middeleeuwse ridders. Wanneer de tweelingsbroers Huoon en Mortholt na 2 jaar terug thuis komen wacht hen een hoogst onaangename verrassing. Een vreemde plaag heeft Ardoewaan geteisterd en velen zijn omgekomen. De vader van de twee broers is dood. Bragnit, het legendarische zwaard, beslist dat Huoon de nieuwe heer van Ardoewaan wordt. Door een dom misverstand wordt Huoon vermoord. Mortholt trouwt met de weduwe en laat zoon Rohalt achter in het bos. Gelukkig wordt de kleine jongen door de boeren Orm en Rikki gered. Later wordt Rohalt tot ridder geslagen door Mortholt, moordenaar van zijn vader en getrouwd met zijn moeder. Mortholt zal echter niet aan de vloek van Ardoewaan ontsnappen.

Bronnen:
http://www.sfanpedia.nl/doku.php/zwaard_va...
https://www.youtube.com/watch?v=XgtgF5XIV0Y

Misschien bedoel je de serie Ivanhoe uit 1958. In Nederland werd de serie Ivanhoe voor het eerst uitgezonden door de KRO van 21 oktober 1961 tot 25 juli 1964. Daarna is de serie nog enkele keren herhaald. De laatste keer dat de serie op de Nederlandse televisie was, was in 1990. In dat jaar zond de KRO van 4 juni tot 24 september 17 afleveringen uit.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Ivanhoe_(1958)
https://www.youtube.com/watch?v=NsjvL-FaTgQ

Tijd Uilenspiegel. De intro eindigt met een man die uit het bos komt rijden De intro vind je op YouTube https://m.youtube.com/watch?v=beM_S1T1gp8

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100