Waar is de 1e fret bij een gitaar?

Waar je aanslaat of juist niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zitten allemaal van die verticale ijzertjes op de hals, de eerste fret is het ijzerthe die het dichts bij de 6 draaiknopen zit. De "soort van fret waar de snaren vast overheen zitten niet meegeteld, deze "fret"heet dan ook de kam. Toegevoegd na 42 seconden: Dus het verst weg van waar je aanslaat.

Op de hals van je gitaar zitten zilveren staafjes, dit noemen we fretten. De eerste is de eerste geteld vanaf de kop van je gitaar (bij je stemknoppen). Daarna tel je gewoon door richting de klankkast. Voor de duidelijkheid heb ik er even een plaatje bij gedaan met de 1ste en 5de als voorbeeld. Het stokje staat er tussen, daar waar je je vingers moet zetten, maar de fret is dus eigenlijk dat ijzeren staafje, om precies te zijn ;-). Met het spelen zet je je vinger nooit óp de fret, maar er vlak achter.

Sommige gitaren hebben een zero-fret. Die fungeert niet als de overige fretten maar eerder als een extra toevoeging op de topkam... Veel gitaristen zweren erbij maar ook veel niet. Toegevoegd na 26 seconden: Een foto: http://www.gretschguitars.com/themes/support/images/definitions/zero_fret.jpg

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Zero_fret

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100