help hoe kom je er achter dat je een goede stem hebt

help hoe kom je er achter dat je kan zingen
(zonder zangles) en een goede stem hebt

Weet jij het antwoord?

/2500

door mee te doen aan postars, tvoh,idols enz

door een auditie te doen... je stem te laten beoordelen door een zang pedagoog...

Ga bij een koor of doe een cursus stemvorming. Dan ben je er zó achter, je leert er wat van, je doet ervaring op met optreden voor 'n publiek, en het is leuk om te doen. Vraag je dirigent of zangleraar eerlijk of je talent hebt, die durven heus wel eerlijk te zijn.

Om er achter te komen, of je een goede stem hebt, moet je bij een goede zangpedagoog zijn. Die heeft er voor gestudeerd, en kan je precies vertellen of je een goede stem hebt.

Zonder zangles of advies van iemand die ervoor heeft 'doarleert', kom je daar niet achter. Omdat jij zelf geen verstand hebt van een goede stem, en jij en je omgeving bovendien niet objectief kunnen oordelen over jouw stem, zul je ALTIJD een deskundige moeten raadplegen om erachter te komen of jouw stem de moeite waard is. Een gratis manier om dat te doen is de volgende: Zoek in jouw omgeving naar een kwalitatief goed koor. Vraag of je daar een stemtest mag doen. (een echt goed koor neemt niet zomaar mensen aan, maar laat gegadigden en geinteresseerden eerst een stemtest doen). De dirigent en de mensen van de muziekcommissie zijn mensen die behoorlijk veel verstand hebben van stemtechniek en talent. Zij zullen je vragen om een vlot en een langzaam nummer voor te bereiden, en je zult wat stemoefeningen moeten doen. Bereid je goed voor, en doe je best. je kunt gerust aannemen dat hun oordeel over jouw stem een objectief oordeel is. Succes ermee!

eens meedoen met karaoke

neem je stem op terwijl je zingt en beluister m

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100