Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

waar kan ik gratis en zonder copyrights, muziek downloaden voor onder filmpjes te zetten?

Ik ben bezig met filmpjes zelf te maken, en wil onder deze filmpjes muziek zetten. Maar om misverstanden te voorkomen wil ik instrumentale muziek gebruiken waar geen copyright op rust.
Maar waar kan ik deze downloaden.
Of is er een muzikant die ze ter beschikking wilt stellen.

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
3.6K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Lastig, want voor de meeste (professionele) muziek ben je wel degelijk copyrights verschuldigd. Er zijn verschillende sites waar je "free music" kunt downloaden. Dat is vaak geen topkwaliteit, maar als je goed zoekt staan er wel leuke dingen tussen. Ga hier maar eens wat rondsnuffelen:
http://www.jamendo.com/en/
http://derekaudette.ottawaarts.com/music.php
http://www.freeplaymusic.com/
http://www.partnersinrhyme.com/
Op één van deze sites kom je bestandsnamen tegen die eindigen met .m3u, een extensie waar ik nog nooit van gehoord had. Je kunt die simpelweg omzetten in .mp3-bestanden door het bestand te openen met b.v. Word en de link die je dan ziet in je browser te plakken.
Veel succes (en sterkte, want het is een tijdrovende klus!)
(Lees meer...)
12 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Alle muziekopnames zijn beschermd door auteursrecht maar sommige auteurs gebruiken dat recht om hun muziek vrij kopieerbaar te maken. Een veelgebruikte manier om dat te doen is via een creative commons licentie. Google op "creative commons music" en je komt van alles tegen. Lees wel de gebruiksvoorwaarden want er zijn verschillende soorten creative common licence.

En je kunt ook even langs de lokale oefenruimte of muziekschool. Wie weet zijn er wel toffe gasten die hun werk beschikbaar willen stellen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Met youtube downloader dan kun je muziek die op YouTube staat gewoon omzetten in een mp3 bestand
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding