Waarom zit er twee meter kabel aan mijn notebook, en zit de adapter er precies in het midden tussen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat de adaptor op de grond moet kunnen liggen. Je werkhoogte op tafels ed is meestal rond de 70 cm. Op schoot net iets minder. Om jou een beetje beweging te gunnen heb ongeveer een meter kabel tussen de adaptor & de laptop nodig. Om te voorkomen dat iedereen over de adaptop struikeld, zit de adaptop wel zo dich mogeljik bij jou, omdat jiji zowieso een obstakel bent waar mensen omheen lopen. En dan heb je nog een meter snoer om naar het stopcontact te komen, wat in de meeste gevallen toereikend is.

Dan is de stroomspanning gelijk verdeeld.

Om toch 4 meter snoerlengte te bieden bij je laptop... Hierdoor kun je de adapter twee meter van het stopcontact leggen en vervolgens die adapter op een tafel leggen en van daaruit je laptop gebruiken op de tafel... De adapter meteen bij het stopcontact of direct aan de laptop met een snoer van 4 meter erbij is niet de optie die de ontwerpers van je laptop voor ogen hadden... Voor hen was het de meeste ideale situatie... Vandaar dat ze die ook zo gemaakt hebben...

Zo kun je de adapter op een vaste ondergrond leggen. Als hij dichter bij je labtop zou zitten ,dan zou deze bv van de tafel af kunnen vallen en je labtob mee naar de grond kunnen trekken door zijn gewicht. En ten 2e je hebt meer bewegingsvrijheid,met je labtob.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100