Moet ik stopcontacten met randaarde die in serie staan ook met aarde verbinden als deze niet de grond in gaat?

Het is voor een kabelgoot. Daar heb ik 3 dubbele stopcontacten die randaarde hebben alleen er is in het hele huis (ouder huis) geen randaarde. Is het verstandig om de stopcontacten met randaarde te verbinden met elkaar of gewoon geen aarde aansluiten.
Toepassing stopcontacten: Computers, Laptops enz.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het heeft idd geen nut, behalve als je later besluit alsnog een aardpunt aan te leggen, dan hoeft de bedrading niet opnieuw.

U dient de juiste wandcontactdozen te gebruiken, verbonden met installatiedraad. (geen snoer) Wandcontactdozen met randaarde dient u met installatiedraad aan te sluiten, ( bruin, blauw en groen/geel) En de aardedraad (groen/geel) dient op een aardklem op de waterleiding aangesloten te worden (geen cv leiding) of in de meterkast op de aardlekgroep. (de bruine en blauwe installatiedraden dienen bij voorkeur ook in de meterkast aangesloten te worden) Indien u elektrasnoeren gebruikt als verbinding dan is dat brandgevaarlijk. Te denken valt aan het aansluiten van een zware verbruiker. (strijkbout of elektrische kachel) Neem alle voorzorgsmaatregelen in acht om veilig te werken. Werk bij daglicht, gebruik ook een goedwerkende spanningzoeker en het juiste gereedschap. Sluit eerst de computer(s) af alvorens u de stoppen/zekeringen etc uitschakelt. Maak kenbaar aan huisgenoten dat de stroom tijdelijk uitgeschakeld wordt. Durft u desondanks toch niet aan de klus te beginnen, schakel dan de vakman in. (of informeer bij werkspot.nl)

hoi gast86907, als er geen randaarde is, dan is het beter om stopcontacten zonder randaarde toe te passen. beter is het om toch randaarde stopcontacten te plaatsen en de randaarde in de meterkast aan te sluiten. ook in oude huizen is randaarde aanwezig. de tijd dat dit niet zo was, ligt zo'n twee eeuwen achter ons. na elke elektriciteitsklus is de installateur verantwoordelijk voor de gehele installatie (zo is de wet, de praktijk is anders) om die reden kan ik ronduit beweren, dat er in de meterkast randaarde aanwezig is. het betonijzer van de fundering, een aardpen of aardnet. kortom, het is er en sluit de randaarde van de aan te leggen stopcontacten hierop aan. computerapparatuur is heel gevoelig voor statische ontladingen, zonder randaarde heb je gegarandeerd problemen. ook als je zelf aan de metalen delen van de PC zit, krijg je een klap, vooral in de winter als de luchtvochtigheid laag is. veel suc6 groeten, Dré

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100