Filmen en het beeld die heel rustig en mooi uitziet, hoe doen ze dat?

Ik wil zelf ook aantal filmpjes maken op hetzelfde manier, maar ik weet nog steeds niet hoe.

Toegevoegd na 5 minuten:
Bij het enkel tonen van iphone gaat het camera van links naar rechts heel rustig bewegen zonder schokkerig beeld , het oogt heel rustig. Daar gaat het vraag over hoe ze doen.
Het is wel prettig om naar te kijken.

Toegevoegd na 11 minuten:
Zie bij het begin van 21 tot 26 seconden, dan zie je het rustig beeld loopt zonder bewegend beeld. Dat is het techniek wat ik graag wil weten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met een camera dolly: http://cdn.rigwheels.com/photo/Passport-Camera-Dolly.png Nu is dat wat omslachtig voor een smartphone unboxing thuis, maar je kan makkelijk zelf wat knutselen: https://www.youtube.com/watch?v=J49lvzWiQMI Toegevoegd na 6 minuten: Ik kom ook een heel eind met mijn mobiel geklemd tussen duim en wijs vinger en dan met mijn nagels van mijn duimen op de tafel en dan rustig over de tafel bewegen. Toegevoegd na 10 minuten: *tussen duimen en wijsvingers Toegevoegd na 37 minuten: Ah de oplossing voor een statief heet een slider. http://hutings.nl/wp-content/uploads/2014/03/slider-op-tripod.jpg Toegevoegd na 45 minuten: Ook zonder statief: http://2.bp.blogspot.com/-LW1A-AWe_mc/Uq6-m9gZhzI/AAAAAAAABSs/W-XzWMOpEbo/s1600/slider.png Toegevoegd na 46 minuten: Ook goed te zelf te maken. https://www.youtube.com/results?search_query=slider+made+from+lego

Om te beginnen kun je dit met een statief voor je mobieltje doen… Daarnaast kun je een steadycam-app gebruiken. Al verlies je her en der wel wat frames om de stabiliteit te bewerkstelligen. Je moet je hierbij nog steeds de camera zo goed mogelijk stil houden. Zeker als je loopt of in een auto zit.

Bronnen:
http://www.camera-mania.nl/portable-alumin...
http://www.droomplekken.nl/nieuws/steadyca...
https://itunes.apple.com/us/app/steady-cam...

Zoals al gezegd is een statief het beste maar als je achteraf het beeld wilt stabiliseren gaat dat makkelijk met http://research.microsoft.com/en-us/um/redmond/projects/hyperlapseapps/ Je kunt de video ook uploaden naar youtube en daar laten stabiliseren (en dan eventueel weer downloaden)

in dat filmpje lieten ze een foto zien die ze bij het bewerken lieten inzoomen en met een effect van links naar rechts lieten gaan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100