Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Nieuwe speakers met standaardradio, maakt dat verschil?

De standaardspeakers in mijn peugeot 308 2016 zijn niet best. Ze zijn niet slecht, maar wil toch graag betere kwaliteit. Heeft het nut om nieuwe speakers in te bouwen met de standaardradio en kan dat? Een subwoofer wil ik mijn ruimte niet voor afgeven. Ik wil namelijk ook geen rijdende discotheek, gewoon degelijk geluid.

4 jaar geleden
in: Audio
1.8K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Dat zal wel enig verschil maken, maar verwacht er geen wonderen van. De deuren waar de speakers in gemonteerd zijn, zijn een slechte klankkast. Bij een echte auto-hifi specialist kunnen ze er vast en zeker een concertzaal van maken, maar dan moet je heel ver in de buidel tasten. In onderstaande link zie je wat voorbeelden van upgrades waar vanaf 10% verbetering wordt beloofd voor 450 euro. Ik vind dat persoonlijk veel geld voor een magere upgrade. Het geluid wordt pas echt beter met een aparte eindversterker en subwoofer, die laatste kun je zo (laten) monteren dat je deze makkelijk kunt verwijderen wanneer je de ruimte nodig hebt.
(Lees meer...)
paulus811
4 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding