Kan iemand mij assistentie bieden bij het aansluiten van een receiver op mijn computer?

Ik probeer voor het eerst een receiver met 5.1 speakerset op mijn computer aan te sluiten, en ik kom er niet helemaal uit. Het betreft een Harman Kardon HKTS 9BQ speakerset en een Yamaha HTR-3069 (RX-V381) receiver. Mijn pc heeft een Asus Z170 Pro Gaming motherboard. Ik heb vernomen dat niet alle nodige bekabeling is bijgeleverd. Kan iemand mij vertellen welke ik nog nodig heb, en kan iemand verifiëren dat ik de bekabeling tot nu toe juist heb aangesloten? Zie bijgevoegde foto's van de achterkant van de subwoofer en receiver.
Bij voorbaat dank.

Toegevoegd na 3 minuten:
De vijf speakers zijn hoogstwaarschijnlijk juist aangesloten. Mijn vraag is of de paarse, waar een zwarte kabel aan vast zit die nu nergens in zit, juist is aangesloten, en welke kabels ik nog nodig heb (vanuit de receiver). In ieder geval een HDMI (linksboven), maar welke van de gele, witte, rode en oranje uitgangen moet ik nog gebruiken en wat heb ik ervoor nodig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je 5.1 surround geluid wil hebben zal je of HDMI moeten gebruiken of de Optical aansluiting. Toegevoegd na 1 minuut: Paars zit prima de rest ziet er ook prima uit (spreekt ook voor zich qua benaming en/of kleuren). Toegevoegd na 5 minuten: https://dlcdnimgs.asus.com/websites/global/products/JIM9ojJyz4lZRy4k/img/manuals_GamingNetworking.png Onder zwart en links van roze zit een optische uit. Die aansluiten op de optische in. Daarna je geluidskaartsoftware/driver aanpassen. Afspeelapparaten>Optical/Digital out...(zoiets) Je kan vanwege de beperkte ingangen van je 5.1 surround receiver niet via analoge tulp gebruik maken. Toegevoegd na 6 minuten: Of de sub goed ingesteld staat kan ik niet lezen/zien. Toegevoegd na 29 minuten: Wel de HDMI in gebruiken (kan gewoon 1 zijn). Niet de uitgang (daar moet een TV op monitor op). Als je altijd je versterker zou gebruiken zou je je 1e monitor er op aan kunnen sluiten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100