Waar kan ik terecht voor een puppie?

Ik wil graag een hondje. Sinds dat we een dochtertje hebben is er eigenlijk altijd wel iemand thuis. Daardoor hebben we nu de tijd die er voorheen niet was voor een hondje.

We zijn niet van de rashondjes, maar we hebben er ook niets op tegen. Wat we zoeken is een hondje met een gemiddeld formaat of klein, want zo groot is ons huis niet. Het liefste ook niet te langharig. En geen hondje wat kilometers moet lopen op een dag.

Dierenarts kosten houden we geen rekening mee, daar sluiten we een verzekering voor af, hebben we voor onze kat ook.

Maar waar kan je nu goed terecht? Ik wil geen broodfokker. En een asielhond (tenzij een pup) is voor mij geen optie, die diertjes hebben toch vaak een rugzakje, wat niet erg is maar ik weet niet of ik dat red en vervolgens terugsturen zou ik nog erger vinden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zoekt niet per se een rashond, maar waarschijnlijk vind je via de rasverenigingen de beste en betrouwbaarste fokkers. Als je een kortharige kleine (gezelschaps)hond zoekt, kom je waarschijnlijk uit bij hondenrassen als de Chihuahua, de Bostonterriër, de Franse buldog of de Mopshond. Hieronder alvast een paar websites. Via Google vind je er natuurlijk meer. De Hollandse Bulldoggenclub is de officiële rasvereniging van de Franse buldog in Nederland. Zie http://www.hbc-fransebulldog.nl/. De vereniging schrijft het woord met twee l-en. Commedia is een Nederlandse mopshondenliefhebbersvereniging. Zie https://www.commedia-mopshond.nl/.

Ik wil Marktplaats niet promoten, maar er zijn natuurlijk best wel veel Oeps-nestjes met leuke kruisingen en mensen die echt hun best doen, om de pups in huiselijke kring op te voeden. Informeer wel goed en ga zeker eerst kijken, voordat je een beslissing neemt. Zijn de pups in huis, is de moederhond aanwezig en hebben ze meerdere honden/nesten dan is het wegwezen. Even googlen kan al goed helpen om te voorkomen dat je bij een broodfokker terecht komt. Laatst kon ik iemand die informeerde naar een puppycursus ervoor behoeden. Een prachtige website, een familiebedrijf maar toch echt een broodfokker(en ze zijn heus niet allemaal slecht!). Een pup vanuit een buitenlandse stichting kan ook, maar de pup is dan zeker al ouder als 16 weken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100