Welk dier onthoofd een duif op deze manier?

hoorde rare geluiden en zie ineens een onthoofde duif voor de deur, veren msar geen bloed omheen. opmerkelijkste was dat het onthoofd was en soortvan... gevuld met blaadjes? ...... kan hier niet van slapen hoop op een logischer antwoord dan dat ik gestalkt word en dit een godfather type bericht is...

Weet jij het antwoord?

/2500

Een buizerd staat erom bekend, dat hij vogels "uit de lucht" plukt door ze de strot af te bijten. Ik heb zelf meegemaakt dat een buizerd vlak achter elkaar twee duiven uit de lucht plukte vóór hij een daarvan op de grond ging oppeuzelen. Het lijkt luguber, maar het is wel de natuur. Bij mijn buren heeft een buizerd een krielkip geroofd (en onthoofd).

Toegevoegd op 21 april 2021 20:34: tekst
Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Roofvogels

Ik vermoed een rat. De vogel zal al dood of zeer verzwakt zijn geweest, en de rat zal er mee hebben lopen slepen, vandaar de blaadjes. Mocht het een kat zijn geweest, dan zie je meestal bijtwonden in de oksel van de vogel. Een roofvogel eet de kop niet, maar plukt de vogel en opent de buikholte.

Het enige die welke ik ken die voor de 'aardigheid' gaat onthoofden is de vos. Het zal echter niet vaak voorkomen dat die in bewoonde wereld gaat jagen en het lijkt me dan ook eerder een bijl of mes geweest te zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100