Komen er wasberen voor in Nederland of is dit de wasbeerhond?

Ik hoorde laatst dat wasberen steeds meer voorkomen in Nederland maar lees nu overal over de wasbeerhond. Welke komt er nou voor in Nederland?

Weet jij het antwoord?

/2500

Voortplanting wasbeer in Nederland een feit 14 december 2017 Tijdens monitoringsonderzoek naar otters in de Gelderse Poort, verscheen een wasbeer in beeld op een cameraval in de Rijnstrangen. Reden om even stil te staan bij deze exoot. Wat is het laatste nieuws omtrent dit dier in Nederland? Afgelopen augustus zagen gediplomeerde jagers voor het eerst in Nederland een volwassen wasbeer met vier jongen. Nu weten we dus dat de dieren zich hier voortplanten. Van de week was de wasbeerhond op camera vastgelegd dus ook die komt in het wild in Nederland voor.

Beide zoogdieren komen inmiddels voor in Nederland. De twee zijn alleen niet aan elkaar verwand en eigenlijk zit het antwoord al in de naam. De wasbeer is familie van de groep de kleine beren en de wasbeerhond (hiernaast) is een hondachtige, net als de wolf en de vos. Deze laatste laat zich met name zien in de provincies Friesland, Groningen, Overijssel, Drenthe en de Achterhoek. Ook zijn ze te vinden op de Veluwe. De wasbeer wordt steeds vaker waargenomen in het zuiden van het land, met name in Limburg.

Bronnen:
https://wildlifespotten.nl/blog/wasberen-i...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100