Vanaf hoe oud mag een shetlander beginnen met mennen?

Hij word in juni 3 schijnt bij 2 en een half al te mogen starten starten met wennen aan tuig longeren klopt dat ik word in april 23 krijg een sulky cadeau en wil wel graag weten waneer die mag beginnen met het echte mennen
Hij is 30 april karig zie ik in zijn papieren

Toegevoegd op 25 februari 2021 10:40: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan nu rustig beginnen met wennen aan het tuig, dat er "iets"achter hem aankomt (je loopt met de teugels achter hem. En rustig sturen, halt leren houden en stemcommando's aanleren. Rustig opbouwen geeft veel meer vertrouwen.

Een pony is pas helemaal uitgegroeid als-tie 5 en een half is. Later dan een paard. Dus 2,5 is best wel jong om hem aan het werk te zetten. Gewoon bewegen is daarentegen juist heel goed voor de ontwikkeling. Dus ja, je kunt er op die leeftijd al voorzichtig mee beginnen, maar vraag niet te veel. Een veel gemaakte fout is longeren op een te kleine cirkel, minder dan 15 a 20 meter voor een groot paard. Dat geeft extra belasting op de spronggewrichten, wat vooral voor een jong paard ongewenst is. Zie je aanvankelijk niks van, maar hij is dan gewoon 5 of 10 jaar eerder versleten. Je kunt een paard op deze leeftijd zeker ook al leren om 'onder appel' te staan. Ho is ho, en stap is stap. En ga er gerust mee langs de weg wandelen, door de berm, zodat-ie verkeersmak wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100