Wel of niet een vetbult/lipoom op buik bij 11- jarige Maltezer mix weghalen ( zie foto)?

Groeit niet heel snel, maar ia een hondje van 5 kg, Gaat dagelijks naar de bossen en is de kleinste in onze roedel en rent dartel mee op heide en stille bospaden. @x dit aan dierenartsen gevraagd en hun advies is tegenovergesteld, beiden zijn wel onze 'vaste' dierenartsen ;)
Ene zegt ": zo laten, hoort bij leeftijd, de andere zegt als bult groter wordt is evt. weghalen complexer omdat wond dieper meestal wordt in de buurt organen en huid "tekort' komt om goed te helen"... wie heeft hier ook een ervaring mee en heeft wijze raad?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volg het advies op van de dierenarts die het in eerste instantie wil afwachten. Een Maltezer wordt gemiddeld 13 tot 16 jaar oud. Statistisch gezien heeft jouw hondje dus nog iets te goed qua leeftijd. Mijn ervaring is, dat er twee soorten dierenartsen zijn. Heel veel dierenartsen zijn erg goed voor de huisdieren en doen alleen wat nodig is om ze gezond te houden. Zou jouw Maltezer minder levendig en speels worden kan dat komen door dat jij/zij door iets gehinderd wordt. Jouw ene dierenarts zal dat zo bekeken hebben. Ik heb ook een dierenarts meegemaakt die elk wissewasje wilde opereren (en dat moest dik betaald worden). Kies de dierenarts waar het altijd druk is. Meestal zijn die het best voor je huisdier.

Bronnen:
https://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdiere...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100