Waaraan moet een eigendomsbewijs voldoen als je eigenaar van een hond of kat bent?

Op meer sites las ik dat een regisratie en chip niet steeds inhoudt dat de gegevens die gemeld zijn ook de eigensdomsrechten geeft aan dat dier?
Een hond is bij 2 erkende databanken geregistreerd in NL.
Bij NDG leiden de gegevens naar een broodfokker en en op de andere petbase EU naar iemand die momenteel een hond ( na bijtincidenten (vechthond Am.Stafford) en gemeentelijke verordening en is een 'vechthond') nu de hond in gast/logeeradres heeft en daar een complete heropvoeding en resocialisatie een '3e kans' geeft met permissie huidige bezitter. Het is ons bekend dat registratie niet automatisch ook de wetmatige eigenaar ( ook i.v.m. dat deze hond nu elders verblijvend is en nu verantwoordelijk is betekent. Na hoeveel tijd in noodopvang mag je "verblijfadres" wijzigen in bv vakantieadres?
Hoe zit dit nu in dit geval en binnen de EU?
ps. Door een taalstoornis + zichtprobleem, is soms een zin mogolijk onduidelijk, maar PB me dan even en kan ik mogelijk meer toelichten ;)

Toegevoegd op 30 oktober 2018 09:33: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een chipregistratie is geen eigendomsbewijs of koopovereenkomst. Een eigendomsbewijs bevat tenminste de volgende gegevens: - ras, kleur, geboortedatum en chipnummer van de hond. - naam, adres en handtekening van de vorige eigenaar (fokker of iemand anders die voor u de eigenaar van de hond was) - naam, adres en handtekening van de nieuwe eigenaar (uzelf dus) Een koopovereenkomst kun je zelf opstellen, of je kunt een model-overeenkomst van bijvoorbeeld de rasvereniging gebruiken (is de hond niet gekocht/betaald, dan kun je een koopsom van € 0,00 aangeven). Hoelang en om welke redenen de hond al bij u verblijft, is niet van belang. Wilt u officieel eigenaar worden van de hond, dan zal de vorige/huidige eigenaar daaraan mee moeten werken. Vergelijk het met het kopen van een auto. Pas als de auto is overgeschreven op jouw naam, ben je de eigenaar. En ook dat kan alleen met medewerking van de vorige eigenaar. Hoe lang je de auto voor die tijd hebt gebruikt of geleend, en of jij voor die gebruiksperiode ook de benzine, verzekering en wegenbelasting hebt betaald, is niet van belang.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100