Kunnen 2 reuen na onjuiste plek en moment kennismaking het later nog wel met elkaar vinden in hetzelfde huis?

Situatie bij kennissen nu:

- reu 1 bastaard mix herder en 1/4 Stafford, 7 jaar oud en gecastreerd
-reu 2 mix Am. Stafford, ongecastreerd (nog) 3 jaar
Hun baasjes hebben een LAT-relatie

Reu 1 is wat onderdanig van aard woont op boerderij en waakt over huis en gezin
Reu 2 is van haar vriend die deze nog niet zo lang heeft, maar is lief en speels/druk
Beetje onhandig gekozen moment kennismaking met elkaar was op haar boerderij/territorium waardoor reu 1 gelijk ging grommen ( geen gevecht) maar beiden loslaten zou 'bloedbad' in huis kunnen opleveren ;)

Hoe liggen de kansen als de baasjes weekends samen willen zijn?
Zou elkop neutraal terrein en daar elkaar her-ontmoeten nog lukken ( gelijkwaardig mbt aangelijnd of niet)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is niet onmogelijk , maar er moet wel hard aan gewerkt worden. Ken je het programma Pibulls & Parolees? (iD tv ‘s morgens) Komt vaak voor: kennismaking pitbulls (staffs?) met huisdieren mogelijke adoptie liefhebbers. Omgeving is een ding, karakters lezen is hoewel heel belangrijk, toch niet alles bepalend… geschiedenis van een dier kennen is cruciaal. (Zeer leerzaam programma.) ----------- Ik denk dat ze wel een kans maken als er vanaf nu met zeer veel inzicht/kennis van zaken en tact , laten we dat vooral niet vergeten , maar vooral geduld! geprobeerd wordt om de eerste indruk te vervangen door een betere. Niet meer op eigen terrein, van wie dan ook , ga naar buiten: bos, strand, zoek de natuur en stilte in het begin. Maak wandelingen en indien nodig, neem eerst de ene hond voor een wandeltje met de andere op afstand en bekijk de actie van beide dieren (NOTEER deze). Probeer beide baasjes hun eigen hond MET EEN BEGELEIDER (of als dit meteen vreselijk NIET lukt toch maar een GEDRAGSTHERAPEUT/ DESKUNDIGE inschakelen) dit traject uit te stippelen, bespreek reacties/interacties en focus op positief en beloning , maar vooral niet op dwang. Doe je het niet goed einde relatie of een van de hondjes ...richting asiel/ander gouden mandje zoeken. Succes!! Toegevoegd na 1 minuut: N.B. bij honden zijn staarten , oren en bekken duidelijke signalen, maar soms moeilijk leesbaar, LET daar wel OP.

Het kan wel, maar dat vergt wel heel veel management, je zult altijd alert moeten zijn. Ik zou het risico in huis voorlopig nog lang niet nemen. Eerst op neutraal terrein op afstand ontmoeten, gewoon langs elkaar heen, op afstand kijken hoe beide honden op elkaar reageren. Je let daarbij naar de lichaamshouding van beide honden. De staart en oren zijn de meeste duidelijke signalen waaraan je de gemoedstoestand van de hond kan "lezen" Een kwispelende staart is namelijk lang niet altijd een blije hond! Ook de stand van de oren zegt heel veel. Ik denk dat als je dit in goede banen wil leiden, je toch echt met een deskundige aan de gang moet gaan. Die kan je laten zien waaraan je kan zien dat een of beide honden zich prettig voelen in elkaars nabijheid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100