Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Mijn gup haar staart is gisteren afgebeten. Heeft ze pijn?

En groeit het weer terug?

Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
15.2K
Z512099
7 jaar geleden
De vis heeft pijn en de staart groeit niet meer terug.
Rieneke1
7 jaar geleden
Ja, de vis heeft pijn.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Volgens een nieuw onderzoek in de wetenschap kunnen vissen geen pijn hebben. Maar volgens dierenvrienden en aquariumhouders die vissen bestuderen zijn er genoeg die dit weer tegen spreken.

Een stukje uit de vin of staart groeit bij een vis weer aan. Echter, in de staart zitten dunne vinstralen die verbonden zijn met de vlies. Wanneer deze ernstig beschadigd zijn kan de staart niet goed meer herstellen.

Alle vinnen die niet tot in het leven beschadigd zijn zullen weer snel aangroeien. Voor snelle genezing is voor de vis een goede waterkwaliteit belangrijk. Je kan een waterverbeteraar gebruiken om schadelijke stoffen uit het water te verwijderen.

Je kan ook het water een klein beetje aanzuren. Zodat er geen bacteriële infecties zal optreden of vinrot. Dit kun je doen met bijvoorbeeld een Amandel-boomblad die te koop is in aquariumwinkel.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding