Kan ik er nog iets aan doen dat deze 2 konijnen weer bij elkaar kunnen wonen?

Ik heb 2 mannelijke konijnen van ongeveer een half jaar oud. Toen we deze konijnen kregen konden ze prima bij elkaar wonen (het zijn broertjes). Totdat ze op een gegeven moment allebei dominant wouden zijn. Dit begon met proberen te paren wat langzamerhand uitliep op bijten. Nu kunnen we ze niet meer bij elkaar doen omdat we bang zijn dat ze elkaar ernstig kunnen verwonden

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat heb je heel goed gezien. Volwassen mannetjes konijnen kan je niet bij elkaar houden omdat ze elkaar voortdurend zullen bevechten om de top in de rangorde. Als je niet oppast verwonden ze elkaar inderdaad ernstig. Dat is de natuur en daar is niets aan te doen. Je zou kunnen overwegen beide dieren te laten castreren.

Bronnen:
http://www.konijnen.nl/ziekten/steril_castr.htm
Stenhuis R, Konijnen. Kosmos 1980

Over het algemeen gaan twee mannen niet samen ook al zijn het broertjes. je kunt proberen om ze beide z.s.m. te laten castreren en op een onbekend terrein weer laten koppelen. (Als ze elkaar berijden gewoon laten gaan en pas ingrijpen als ze vechten tot de dood). Heb twee rammen die goed samen gaan. (Was niet de bedoeling, kwam zo uit) 1 toen van 8 weken en mn wegelopen konijn van 4jr kwam terug. Ze hebben beiden een aparte hok maar ze lopen in de tuin samen. Heb dit gedaan omdat als ik niet thuis ben en ze krijgen wat onenigheid kunnen ze in de tuin zich afzonderen/ontwijken. In een hok ben ik toch bang dat er 1 in een hoek gedreven word. Gaat hier nu een halfjaar goed zo, af toe rijd de oudste op de jongste voor de rest dikke vriendjes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100