Is het "zielig" als je kat ineens niet meer in de tuin wil of durft?

In het vorige huis lag ze graag even in de tuin of speelde met van alles.
Ze is kerngezond verklaard door DA.
Na verhuizing en na ook kennismaking met paar poezen van buren, lijkt ze niet meer naar buiten te willen/durven en zoekt in huis haar rust.
Ligt graag op "haar zelfgekozen en veilige/rustige plekken in huis, en kan ook in-en uit naar de (omheinde) tuin geregeld.

Wel lijkt ze bang voor soms een 'indringende poes' ( helaas mijn schattekatje hier; gaat om mijn buurman) en markeert haar huis/territorium dan ook dmv sproeien.

Ook Feliway verdamper/spray of andere hulpmiddelen hielpen niet..
Belangrijkste is nu de vraag "of ze ook op deze manier voldoende gelukkig" is?
Voor de rest geen ander of afwijkend gedrag en is ook aanhalig etc.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, deze poes is niet happy: dat blijkt ook wel uit het vele sproeien wat ze doet. Zo omgeeft ze zich met haar eigen geur, om zich nog enigszins veilig te voelen. Het is ook niet niks wat haar allemaal is overkomen. Sowieso is een verhuizing een vreselijke ramp voor een kat. Dan komt er ook nog een andere kat af en toe binnen om haar, voor haar gevoel, te terroriseren, terwijl ze al zo gestressd is. Verder bereiken katten rond de 2.5 a 3 jaar de sociale volwassenheid, wat vaak problemen met zich meebrengt, ook naar andere katten toe. Het is echt van belang dat er geen invasie meer komt in haar nieuwe territorium. Katten doen aan time-sharing, dus wellicht moeten jullie dat nu gaan regelen. Een deel van de dag het kattenluikje open bij je buurman, en de rest van de tijd jouw luikje open. Probeer de tijden een beetje af te stemmen op het gedrag van jullie katjes. Zo kan iedere poes alleen het eigen huis in. Hou verder de feliwayverdamper er toch in, het maakt verschil, ook al is het niet spectaculair. Om kosten te besparen kan hij uit voor de nacht: 12 uur in werking is voldoende. Poes reageert niet op Zylkene: zet haar een tijd op Telizen. Geef het wel de tijd, na een goede maand zou je resultaat moeten zien. En zorg uiteraard voor een overdosis veilige en /of hoge verstopplekjes. Succes! Toegevoegd na 1 uur: http://www.medpets.nl/telizen/?s2m_channel=70&gclid=CMuVif2PscECFcLnwgodejkAIw#product-description

Als een kat niet tot eenzaamheid gedoemd is omdat ze niet naar buiten kan of wil, is er geen probleem. Als jij thuis bent, ze genoeg speeltjes heeft en er af en toe met haar gespeeld wordt, kan ze gewoon gelukkig zijn. Wat anders is het als de buitenkat ook het 'binnenhuis' bedreigt door het luikje door te kunnen en/of zijn geuren te dichtbij af te zetten. Dan zou het kunnen zijn dat poes zich ook binnenshuis niet prettig voelt. Dan blijft er dreiging die stress kan veroorzaken. Een degelijk iets speelde met mijn Blauwe Rus, een kattenras dat toch al graag dicht bij huis blijft. Ze had last van stressplekken bij haar oren en op haar kop en (alles geprobeerd) we kregen het niet weg. Tot het moment dat de haar onsympathieke buurkater met zijn baas verhuisde, toen was het leed geleden. Dus, als ze zich binnen veilig voelt en ze ontspanning en aandacht heeft, zal ze zich gelukkig voelen.

ja want dan kunnen ze niet meer plassen maar mischien kun je je kat optillen en een heel stuk verdder neer zetten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100