Is dit "sproeigedrag" nog te stoppen? (zie ook vorige vraag hierover)

http://www.goeievraag.nl/vraag/huis-tuin/huisdieren/oorzaak-sproeiende-pissende-gesteriliseerde-poes.247411

Een duidelijke oorzaak hebben we niet , ook niet na 2 jaar aanzien en veel proberen...Het is duidelijk markeergedrag en intussen sproeit ook het zusje van deze 2 voormalige weeskittens in huis bij mijn buurman... (ze wonen sinds 3 maanden naast elkaar en delen en ruime tuin ook)

Markeren van "mijn Wiesje" in huis nam wel toe toen hier een opvangpoes bij kwam en we zagen ook dat ze duidelijk deze poes "niet hoefde" en bang reageerde... ook de Feliway en zelfs medicatie middels hormonen/supre-nogwat en Alprolal hielpen niet. helaas ...


Medisch zijn de zusjes kerngezond en hebben elk ook genoeg terugtrek plekjes en rust in de huizen.

Hoe vaak en goed hier alles ook wordt gesopt; toch soms (zodra vochtige lucht in huis bv) ruik je nog die sterke geur hier ;)
De opvangpoes gaat wel weg hier weer en zal de stress iets kunnen doen afnemen, maar zullen beide "zeikdames" nog stoppen met steeds markeren?
(Zelf vermoed ik van niet omdat voor de poes dit heel natuurlijk gedrag is en alleen wij dit als 'personeel van deze dames' dit heel goor vinden ;)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een kat die eenmaal sproeit, zal daar moeilijker vanaf te brengen zijn dan een kat die geen geschiedenis van sproeien heeft en net begonnen is. Toch is het zeker mogelijk het sproeien in ieder geval te minderen. Een gecastreerde kater of poes, die toch veelvuldig sproeit, doet dat uit stress en onzekerheid. Blijf toch de Feliway inzetten: al is het geen wondermiddel, het ondersteunt de poes toch. Daarnaast bestaat er tegenwoordig een onschuldig voedingssupplement wat uitstekend werkt tegen stress : Zylkene. Reinig de sproeiplekken met urine-off of een soortgelijk middel. Maar het allerbelangrijkste: neem de oorzaak van de stress weg. Je gaf al aan dat de opvangpoes de zaken verergerde: mogelijk is dit een poes die sowieso geen behoefte heeft aan (veel) andere dieren om zich heen? Je zegt al dat het een weespoesje was, en poezen die te jong van de moeder zijn gescheiden vertonen door de bank genomen veel vaker gedrag wat wij mensen als probleemgedrag zien. Het staat me bij dat je veel dieren in huis hebt. Wellicht is het in het belang van deze poes haar te herplaatsen naar een rustige omgeving? Succes en sterkte!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100